CONEXIUNEA CAZANULUI LA COȘ

Boiler connection to chimney

                               Racordarea cazanului la coș
Un subiect care îi deranjează pe cei mai mulți oameni care sunt interesați să cumpere un cazan nou pentru casa familiei sau pentru operațiune. În acest scurt articol, vă vom oferi sfaturi utile de bază despre cum să alegeți cazanul potrivit și un coș de fum pentru casa dvs.

Conectarea corectă a cazanului la coș

Conexiunea necesită îndeplinirea mai multor aspecte, nu fiecare casă are aceeași înălțime și nu are aceeași zonă. Prin urmare, acest subiect ar trebui consultat cu un măturător sau un proiectant. Coșul de fum, care are un impact mare asupra eficienței întregului sistem de încălzire și a confortului general al vieții, trebuie să se adapteze, de asemenea, la ultimele tendințe în domeniul încălzirii. Proiectarea coșului de fum este reglementată de standarde și legi speciale, care stipulează condițiile coșului de fum.Iată câteva exemple practice de case, afaceri și clădiri industriale:

Bungalou
Casele decomandate la înălțime mică, care sunt populare pentru costuri de funcționare reduse, trebuie, de asemenea, să îndeplinească parametrii pentru buna funcționare – În acest tip de casă, coșul de fum ar trebui să atingă un nivel minim. înălțimea de 6 m, coșul inferior ar putea provoca tiraj insuficient, deoarece coșul de fum nu are timp să îndepărteze cantitatea de gaze arse produse de la cazan. Nu numai înălțimea, ci și diametrul coșului de fum sunt importante. Vă recomandăm minimum 20 cm și un tiraj minim de coș de fum de 23 Pa.Dacă înălțimea coșului de fum este mai mare, diametrul coșului de fum poate fi mai mic, dar nu mai mare de 20 cm!Attack-pripojenie-kotla-ku-kominu-bungalovUn cazan potrivit pentru o casă de familie de tip bungalou se află în intervalul de putere de 15-30 kW la aproximativ 80-100 m2. Pentru o putere maximă a cazanului și o durată de viață lungă, este prescris să utilizați un rezervor de stocare Oventrop și un dispozitiv de amestecare pentru cazan.

Casa cu doua etaje

Attack-pripojenie-kotla-ku-kominu-dvojpodlazny-domCase de familie cu două etaje – Când construiți case mai înalte, coșul de fum ar trebui să ajungă la cel puțin 10 m, coșul de fum inferior ar putea provoca un tiraj insuficient, deoarece coșul de fum nu are timp să îndepărteze cantitatea de gaze arse produse din cazan. Pe de altă parte, diametrul ar trebui să fie mai îngust decât o casă de tip bungalou cu cel puțin 16 cm și un tiraj minim al coșului de fum de 23 Pa. Dacă înălțimea coșului de fum este mai mare, diametrul coșului de fum poate fi mai mic, dar nu mai mare de 16 cm!Un cazan potrivit pentru o casă de familie cu două etaje este în domeniul de putere de 15-30 kw la aproximativ 200-250 m2. Pentru o putere maximă a cazanului și o durată de viață lungă, este prescris să utilizați un rezervor de stocare Oventrop și un dispozitiv de amestecare pentru cazan.

Operații mici
Conectarea cazanului la coșul de fum pentru companiile mai mici, clădiri de apartamente, școli – Spațiile întreprinderilor mici trebuie, de obicei, să încălzească o suprafață mai mare, de exemplu (birouri, depozite etc.). Înălțimea și diametrul coșului de fum ar trebui să permită extragerea corectă a gazelor de ardere produse din cazan. Înălțimea și diametrul coșului de fum sunt proiectate de proiectant. Depinde de tipul clădirii, unde hornurile ating înălțimi diferite de la 7 m la 15 m.Un coș de fum cu înălțimea insuficientă ar putea provoca un tiraj insuficient, deoarece coșul de fum nu are timp să îndepărteze cantitatea de gaze arse produse din cazan. Diametrul minim al coșului de fum 30 cm și tirajul 23Pa.Attack-pripojenie-kotla-ku-kominu-halaDe asemenea, ne gândim la instalații mici, așa că am dezvoltat cazane cu o cameră de încărcare mare și cu o eficiență de ardere de până la 92%. Un cazan potrivit pentru operațiuni mici se află în intervalul de putere de la 30 la 55 kW, care poate încălzi cu ușurință o operațiune cu o suprafață de aproximativ 1000 m2. Pentru o putere maximă a cazanului și o durată de viață lungă, este prescris să utilizați un rezervor de stocare Oventrop și un dispozitiv de amestecare pentru cazan.

  Cazane potrivite pentru case familiale și întreprinderi mici 

ATTACK SLX

20-55 kW

ATTACK DPX

15-45 kW

ATTACK DPX COMBI PELLET

25-45 kW

ATTACK SLX COMBI PELLET

25-45 kW

ATTACK PELLET 30

Rozsah výkonu 8 – 30 kW

Racordarea cazanului la coșul de fum dintr-o clădire industrială

Clădiri industriale și companii mai mari – Spațiul unei clădiri industriale trebuie să încălzească o suprafață mai mare, coșul de fum din aceste clădiri ar trebui să ajungă la 9 m, un coș inferior ar putea provoca un tiraj insuficient, deoarece coșul de fum nu are timp să îndepărteze cantitatea de fum gaz produs din cazan. Diametrul trebuie să fie de cel puțin 30 cm și cu o tensiune minimă de 23 Pa.
Attack-pripojenie-kotla-ku-kominu-priemysel
Am dezvoltat cazanul ATTACK DPX pentru clădiri industriale cu o putere de 80 și 100 kW. Datorită unei camere mari de încărcare de până la 1100 mm și a unei eficiențe ridicate de ardere de până la 91%, poate încălzi cu ușurință un spațiu cu o suprafață de aproximativ 2400 m2. – În orice caz, depinde de calitatea structurii clădirii, iar performanța cazanului este rezolvată de proiectant.Pentru o putere maximă a cazanului și o durată de viață lungă, este prescris să utilizați un rezervor de stocare Oventrop și un dispozitiv de amestecare pentru cazan.

ATTACK DPX

80-100 kW

Soluție pentru extracția insuficientă a gazelor arse.
Dacă racordarea cazanului la coș de fum din motive tehnice nu poate atinge înălțimea în funcție de tipul casei de familie, funcționare sau clădire industrială, nu disperați. Pentru a rezolva această problemă, am dezvoltat o evacuare suplimentară a gazelor arse, care va asigura extracția din cazan în coș de fum chiar și cu parametrii coșului de fum insuficienți.

Ventilator suplimentar pentru extracția gazelor arse PV150

Pentru un tiraj suficient de coș

Cea mai înaltă formă de încredere în funcționalitatea conexiunii cazanului la sistemul de încălzire este verificată de un expert, de aceea vă recomandăm să consultați un tehnician de service. Calcul în conformitate cu îngrijirea standard și regulată, care va asigura o durată lungă de viață a echipamentului.

Credem că v-am ajutat să vă orientați în problema dată. Vă pregătim un alt articol în domeniul încălzirii și alegem cazanul potrivit și accesoriile acestuia. Nu ratați un alt articol
abonați-vă la știri.